Հազի տարբեր տեսակներ
Դասակարգում` ըստ տևողության
Հազը կարելի է դասակարգել` ըստ դրա տևողության կամ խորխի արտադրության
Դասակարգում` ըստ տևողության
![](/sites/g/files/fugoka771/files/2022-09/6-3-icon-acute-cough.png)
![](/sites/g/files/fugoka771/files/2022-09/6-3-icon-acute-cough.png)
Սուր հազ.
hանկարծակի սկիզբ, տևում է մինչև երեք շաբաթ
![](/sites/g/files/fugoka771/files/2022-11/6-3-icon-subacute-cough.png)
![](/sites/g/files/fugoka771/files/2022-11/6-3-icon-subacute-cough.png)
Ենթասուր հազ.
Տևում է երեքից մինչև ութ շաբաթ
![](/sites/g/files/fugoka771/files/2022-09/6-3-icon-chronic-cough.png)
![](/sites/g/files/fugoka771/files/2022-09/6-3-icon-chronic-cough.png)
Քրոնիկ հազ.
Տևում է ավելի, քան ութ շաբաթ
Դասակարգում` ըստ խորխի արտադրության
![](/sites/g/files/fugoka771/files/2022-11/6-3-icon-dry-cough.png)
![](/sites/g/files/fugoka771/files/2022-11/6-3-icon-dry-cough.png)
Չոր կամ ոչ պրոդուկտիվ հազ
Չի արտադրվում խորխ
![](/sites/g/files/fugoka771/files/2022-09/6-3-icon-wet-cough.png)
![](/sites/g/files/fugoka771/files/2022-09/6-3-icon-wet-cough.png)
Թաց կամ պրոդուկտիվ հազ
Թաց կամ պրոդուկտիվ հազ